Blijvend Afvallen


Op deze site kun je lezen over een aantal bekende crashdieten. De gemene deler bij crashdieten is altijd het feit dat je in een korte periode, vaak een week, redelijk wat kilo’s (4 -7) kunt afvallen. Dit gewichtsverlies komt voornamelijk doordat het lichaam in deze week (te) veel voeding binnen krijgt en daardoor veel vocht uit het lichaam onttrekt. Tevens begint het lichaam met vet verbranden.

Als je je enigszins hebt verdiept in diëten zal je waarschijnlijk al geconcludeerd hebben dat een crashdieet langdurig volgen is niet gezond is omdat er een tekort kan ontstaan in belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast kan je problemen ondervinden met je darmfunctie zodat er weinig vast voedsel in dit dieet is opgenomen.

 

Voordelen van een crashdieet

[checklist]

  • Geschikt om snel een paar kilo af te vallen in een korte tijd bijvoorbeeld voor een bruiloft
  • Vooral voor mensen die graag precies willen weten wat ze mogen eten om te voorkomen dat ze gaan vals spelen.
  • Alledaagse ingrediënten; Een crashdieet is vaak gebaseerd op ingrediënten die iedereen kent en veel mensen regelmatig maken en eten. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

[/checklist]

Nadelen van een crashdieet

Ondanks dat een crashdieet ideaal lijkt om snel wat af te vallen kunnen de nadelen weleens groter zijn dan de paar voordelen.

[starlist]

  • Doordat je lichaam weinig calorieën binnen krijgt kun je tijdens het dieet last krijgen van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, honger en een algemeen slap gevoel.
  • Als het dieet te lang gevolgd wordt, kan een tekort aan essentiële voedingsstoffen ontstaan.
  • Bij een crashdieet is het grootste nadeel waarschijnlijk dat het gewichtsverlies slechts tijdelijk is. Het meeste gewichtsverlies is vaak in de vorm van vocht en niet in vet.
  • Na het volgen van een crashdieet is het belangrijk niet direct weer in je oude voedingspatroon terug te vallen er is dan grote kans op het jojo effect. Hier kan jij overigens niets aan doen aangezien een crashdieet over het algemeen geen nazorg plan heeft voor als het klaar is.

[/starlist]

Afvallen maar dan blijvend?

Na het lezen van de voor- en nadelen moet jij ook tot de conclusie komen dat je met het crashdieet wel snel een paar kilo kwijt kunt raken maar dat het waarschijnlijk na een paar maanden alweer terug gekomen is door het JOJO effect. Daarnaast zijn de eventuele lichamelijke ongemakken niet prettig. Als je toch al van plan bent om te gaan afvallen, wat niet eenvoudig is, waarom dan niet met een duurzame methode waarbij de positieve resultaten ook na een langere periode nog aanwezig zijn?

Onderstaande grafiek laat het verschil zien tussen de resultaten van een normaal dieet en het 7×7 Afslank receptenboek van Jasper Alblas en wat er van deze resultaten in de loop van de tijd nog over is.

Soepdieet vergeleken met 7×7 Afslanken receptenboek

Zoals je ziet scoort een crashdieet op blijvend gewichtsverlies niet echt goed. Het 7×7 dieet combineert de voordelen van het crashdieet met de sterke punten van enkele andere diëten waardoor je op een gezonde manier tot 8 kilo per maand kunt afvallen.

Ben je gemotiveerd om deze keer wel blijvend aan te vallen. >> Ontdek hier hoe het 7×7 Afslank receptenboek werkt en doe hetzelfde als vele honderden andere bezoekers van deze site

 

7x7 Receptenboek

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *